Чуваркућа

20,00 KM
s PDV-om

Tarik Đođić

Količina

“Риједак микс емоција, носталгије, ђетињства, описа једне мале средине и живота у којему се сви могу препознати. Из малога у веће, из већега у универзално. Импресивна је, након свега што се догодило његовој обитељи и средини из које је потекао, Тарикова суптилност у разликовању појединачних и колективних одговорности за Добро и Зло. Ако се у неким другим државама тако не размишља, у Босни и Херцеговини је то императив.”

Горан Милић, новинар

 

“У својој првој књизи приповетки, реминисценција и медитација Тарик Ђођић је заиста понудио неочекивано убедљив, естетски уверљив и емотивно продубљен одговор на питање: КАКО ЧУВАТИ КУЋУ? Ђођићева КУЋА је понад свега судбинска, спиритуална, ментална, интелектуална адреса универзалних својстава, а само кроз примере завичајног Прњавора, као микрокосмоса, понуђена читаоцу кроз призму олакшане перцепције. Честит списатељски напор који најављује аутора за сваку пажњу књижевног естаблишмента, а читаоци су већ путем других медија своју оданост и неподељену пажњу исказали на најексплицитнији начин.”

Саша Радоњић, књижевник

 

“У нашем времену, гђе више убица не зна због чега убија, нит’ убијени зна због чега је убијен, све ово, убијеђен сам, опстојава јер по ћошковима овог свијета постоје овакви инсани. А као да их је све мање. Благо вама да сте оваквом мудрошћу и благошћу одгајани...”

Мустафа Ширбић, пјесник и сликар

6 Artikli

Podaci

Broj strana
217
Pismo
Latinica
Povez
Mek
Godina izdanja
2018.
Izdavač
Buybook

Možda će Vam se i ovo svidjeti

chat Komentari (0)