Nastanak još jednog holivudskog remek-dela

25,50 KM
s PDV-om

Tom Henks

Količina

„Poželela sam da mogu zauvek da živim u svetu ove knjige.“
– En Pančet

Roman o snimanju višemilionskog superherojskog akcionog filma sa velikim zvezdama i o skromnim stripovima koji su ga inspirisali. Komično, dirljivo i inspirativno, dok istovremeno čitamo o promenama u Americi i američkoj kulturi od Drugog svetskog rata do današnjih dana.

Prvi deo ove priče odvija se 1947. godine. Po povratku iz rata umorni vojnik upoznaje svog talentovanog petogodišnjeg nećaka, ostavlja na dete neizbrisiv utisak, a zatim nestaje na dvadeset i tri godine.

Rez na 1970: nećak, koji sada crta andergraund stripove u Ouklandu u Kaliforniji, ponovo se povezuje sa svojim ujakom i, sećajući se stripa koji je video kada je imao pet godina, crta novu verziju sa svojim ujakom kao ratnim herojem iz Drugog svetskog rata.

Rez na današnje dane: komercijalno uspešan režiser otkriva strip iz 1970. godine i odlučuje da ga pretvori u savremeni film o superherojima.

Nagoveštaj filmske ekipe: upoznajemo izuzetno napornu mušku filmsku zvezdu, njegovu divnu glavnu partnerku u filmu, ekscentričnog scenaristu/režisera, producenta, potrčka asistenta producenta i sve ostale sa obe strane kamere.

Dodatni materijal: u romanu se nalaze i tri stripa – koje je sve kreirao Tom Henks – uključujući strip kojim je inspirisano „još jedno holivudsko remek-delo“ ovog romana.

„Ekstravagantna, živahna, radosna knjiga o mnogim načinima na koje su ljudi jedni drugima najbolja prilika. Roman pun naklonosti prema svojim likovima i prema zamršenom predanju o filmskoj industriji.“
– Tana Frenč, autorka bestselera U šumi i Kobno mesto

„Želite li avanturu? Naravno! Dok uživate u čitanju ovog romana, osećate koliko je sam Henks uživao pišući ga. Njegovo pripovedanje je tako spontano kao da samo vama uz neku finu večeru prepričava anegdote.“
– Fredrik Bakman

10 Artikli

Podaci

Format
13x20 cm
Broj strana
456
Pismo
Latinica
Povez
Mek
Godina izdanja
25. oktobar 2023.
Izdavač
Laguna

Možda će Vam se i ovo svidjeti

chat Komentari (0)