Jovanka Orleanka

23,50 KM
s PDV-om

Ketrin Dž. Čen

Količina

„Jovanka Orleanka stvorena po našoj meri.“
– Hilari Mantel

Godine 1412. Francuska je zaglibljena u ratu protiv Engleske koji polako gubi. Njeni ljudi gladuju. Njen kralj se krije. Haos koji vlada zemljom iznedriće devojku koja će preokrenuti tok bitke i odvesti Francuze do pobede. Jovankino ime ulazi u večnost.

U rukama Ketrin Dž. Čen, mit i legenda o Jovanki Orleanki transformisani su u lik mlade i bezobzirne žene od krvi i mesa sa čeličnom voljom. Ovaj pomno pripremljen roman sveobuhvatno pripoveda o njenom životu, od detinjstva ispunjenog radošću i nasiljem do njenog strelovitog uspona do slave kada vodi bitke na dva fronta: na bojnom polju predvodeći francusku vojsku i na dvoru hvatajući se ukoštac sa izdajničkom politikom kraljeve svite. Jovanka izaziva gnev i sumnju sa svih strana i postaje ranjiva zaslepljena slavom i sopstvenom ambicijom.

Jovanka Orleanka je uspelo delo istorijske fikcije, živopisno rekonstruisanog okruženja i pripovedanja ispunjenog akcijom, sa izuzetanim likom žene koja je ostavila neizbrisiv trag u vremenu.

„Ako svaka generacija gradi svoj mit o Jovanki onda je ovo Jovanka našeg doba – anđeo osvetnik koji se bori za svoje pravo da se bori.“
– New York Times Book Review

„Zanimljiva sekularna preispitivanja i feministička proslava života Jovanke Orleanke.“
– USA Today
10 Artikli

Podaci

Format
13x20 cm
Broj strana
376
Pismo
Latinica
Povez
Mek
Godina izdanja
2023.
Izdavač
Laguna

Možda će Vam se i ovo svidjeti

chat Komentari (0)