BAŠTENSKO VIŠEGODIŠNJE CVEĆE

28,00 KM
s PDV-om

Balaž Eržebet, Purčai Geza

Količina

Ako tražite knjigu koja je pravi izvor informacija, stručnih saveta i praktičnih uputstava za baštovane, kako profesionalce tako i amatere i ljubitelje cveća, ovaj vodič je pravi izbor.

Detaljan vodič za izbor, primenu i negu baštenskog višegodišnjeg cveća. Popularan priručnik o preko 200 baštenskih sadnica razvrstanih po bojama, sa uputstvima o sadnji i izuzetnim kolornim fotografijama svake biljke pojedinačno. Poslušajte savete iskusnih stručnjaka o gajenju, zaštiti od štetočina i bolesti da bi vaše biljke bile lepe i zdrave.
Najveća veština u gajenju cveća u bašti jeste to da vam vrt tokom cele sezone bude ispunjen biljkama u cvatu. Zato dobar baštovan mora da poznaje cveće po uzrastu, vremenu i dužini cvetanja. Mora da zna kada ga treba zasejati za proizvodnju rasada, a kada je vreme da iznikle biljke posadi na stalno mesto.
Za vreme vegetacije biljke se moraju negovati, okopavati, proređivati, zalivati i pleviti od korova. Takođe, baštovan mora znati gde će posaditi koje cveće pošto nijednu baštu ne treba pretrpavati sadeći biljke odoka i bez ikakvog reda.

Jasno je, dakle, da treba naučiti dosta toga o negovanju cveća i da je neophodno upoznavanje s mnogim cvetnim vrstama kako bismo odabrali ono najprikladnije za sopstvenu baštu.
Baštensko cveće može biti jednogodišnje, dvogodišnje i višegodišnje. Jednogodišnje cveće za jedno leto nikne iz semena, izraste, cveta, donese seme i uvene. Ovakvo cveće ćemo obnavljati iz semena svake godine ukoliko se ne razmnožava samo iz rasutog semena koje prezimi na tlu u bašti i na proleće nikne samo.

10 Artikli

Podaci

Broj strana
128, kolorne slike i ilustracije
Pismo
Ćirilica
Povez
Tvrd
Godina izdanja
2005
Izdavač
MK Panonina
chat Komentari (0)