Umetnički priručnik za crtanje figure

45,00 KM
s PDV-om

Entoni Rajder

Količina

Mnogi od nas žele da nauče "kako da crtaju"!

Međutim, kako umetnik Entoni Rejder objašnjava, mnogo je važnije naučiti šta da crtamo! Drugim rečima, da posmatramo i crtamo ono što stvarno vidimo.

Pre nego što mislimo da vidimo. Kada dođemo do crtanja ljudske figure, to znači da treba da zaboravimo pojmove koje smo naučili i očekivanja od onoga kako bi figura trebalo da izgleda. To znači pažljivo posmatranje međuigre forme i svetlosti, oblika i linija, koji zajedno stvaraju stvarni izgled ljudske forme.

U knjizi Umetnički priručnik za crtanje figure i amateri i iskusni umetnici uvode se u ovaj novi način sagledavanja i crtanja figure trostepenim crtačkim metodom.

Napredni kurs ove knjige počinje skiciranjem, vežbom posmatranja i uspostavljanja oblika figure. Zatim se nastavlja konturom, finim iscrtavanjem linija koje predstavlja siluetu figure. Poslednji korak je tonski rad u unutrašnjosti konture, kada se oblikuju svetlost i senka da bi stvorili iluziju forme. Posebna poglavlja istražuju teme koje su bitne za ovaj metod:

• stav, koji izražava osećaj žive energije u figuri
• svetlost, koja uveliko određuje kako vidimo model
• forma, koja prenosi obim i masu figure

Primeri, korak po korak i specijalni saveti predstavljaju praktičan vodič kroz celu knjigu.
Bogato ilustrovan divnim radovima autora, Umetnički priručnik za crtanje figure kombinuje dragocena uputstva sa meditacijama o umetnosti crtanja da bi podučio i inspirisao umetnike svih nivoa.

Entoni Dž. Rejder studirao je na Umetničkom fakultetu u Njujorku na Njujorškoj akademiji umetnosti i školi Alberta Defoa u Francuskoj kod slikara Teda Seka Džekobsa. Nastavničku karijeru počeo je na Njujorškoj akademiji 1985. i predaje studentima umetnosti na više mesta u SAD i Francuskoj. Njegove slike i crteži nalaze se u mnogim privatnim kolekcijama. Gospodin Rejder živi u Nju Meksiku.

3 Artikli

Podaci

Format
20x31cm
Broj strana
160
Pismo
Latinica
Povez
Mek
Godina izdanja
2012.
Izdavač
Narodna knjiga

Možda će Vam se i ovo svidjeti

chat Komentari (0)