U potrazi za čudesnim - Fragmenti nepoznatog učenja

35,00 KM
s PDV-om

Pjotr Demjanovič Uspenski

Količina

Najčuvenije delo Uspenskog U potrazi za čudesnim predstavlja beleške Uspenskog, prikupljene tokom osmogodišnjeg rada u svojstvu Gurđijevog učenika i u njemu on izlaže učenje Gurđijeva. Kroz ovu knjigu Ispenski je Gurđijeva označio slovom G.

Jedno od najznačajnijih dela ikada napisanih.

...Ako čovek popušta svim svojim željama ili ako im ugađa, u njemu neće biti unutrašnje borbe, nikakvog trenja, neće biti vatre. Ali ako se, da bi postigao određeni cilj, bori sa željama koje ga u tome ometaju, stvoriće izvesnu vatru koja će njegov unutrašnji svet postepeno pretvoriti u jedinstvenu celinu.

Čovek mora da shvati sledeće - njegova evolucija je neophodna jedino njemu samom. I niko nije obavezan niti namerava da mu pomaže. Naprotiv, sile koje se suprotstavljaju evoluciji velikih masa čovečanstva suprotstavljaju se i evoluciji pojedinca. Čovek ih mora nadmudriti, dok čovečanstvo ne može. Kasnije ćete shvatiti da su ove prepreke čoveku veoma korisne - kad ne bi postojale trebalo bi ih namerno stvoriti, jer čovek prevazilazeći prepreke razvija one kvalitete koji su mu potrebni.

10 Artikli

Podaci

Broj strana
540
Pismo
Latinica
Povez
Tvrd
Izdavač
Miridin
chat Komentari (0)