Hronika preokreta

20,00 KM
s PDV-om

Muharem Bazdulj

Količina

Unutar postjugoslovenskog kolumnističkog i žurnalističkog krajolika, Muharem Bazdulj je figura bez presedana i pandana, možda i jedini autor, koji se pojavio nakon raspada Jugoslavije, a da je široko prepoznatljiv na celom prostoru na kojem se piše i govori bosanskim, crnogorskim, hrvatskim i srpskim jezikom.

Komentator koji je pisao za „Dane“ i „Oslobođenje“, za „Monitor“ i „Zarez“, za „Vreme“ i „Reporter“, danas piše za neke druge medije, jednako prodorno, žustro i provokativno. „Hronika preokreta“ je zbirka njegovih kolumni sa portala Preokret, hronološki raspoređena kolekcija tekstova objavljenih u intervalu od juna 2020. do februara 2022. godine. Turbulentna epoha između eskalacije pandemije Covida-19 i početka rusko-ukrajinskog rata zrcali se efektno i ubedljivo u vrhunskoj Bazduljevoj publicističkoj prozi. Čitalac ove knjige u njoj će pronaći vešto uobličenu artikulaciju i sopstvene političke i društvene istorije. Rečima jedne američke kritičarke, Bazdulj svojim teleskopom gleda dalje nego se većina pisaca usudi i pokušati.

„Kao u refrenu čuvene pesme iz 1980-ih Ako zamisliš život/u ritmu muzike za ples/doći će do promjene u tvojoj glavi/i vjerovat’ ćeš da postoji nada, tako i kod čitalaca Bazduljevih komentara dolazi do preokreta u mišljenju. Jer Bazdulj vas tera da razmišljate bolje, jasnije i iskrenije.“

Branko Milanović

10 Artikli

Podaci

Format
20 cm
Broj strana
230
Pismo
Latinica
Povez
Mek
Godina izdanja
2022.
Izdavač
Kosmos

Možda će Vam se i ovo svidjeti

chat Komentari (0)