Psihologija zla

33,00 KM
s PDV-om

Sajmon Beron Koen

Količina

Intrigantna studija Psihologija zla međunarodno priznatog stručnjaka za autizam i razvojnu psihopatologiju Sajmona Barona Koena bavi se jednim od najnegativnijih fenomena civilizacije, a to je ljudska surovost. Autor se pita kako je moguće da se neki ljudi prema drugim ljudima ophode kao prema objektima, potpuno zanemarujući njihova osećanja, patnju, bol. Nakon višegodišnjeg posvećenog istraživanja autizma Baron Koen je došao do vrlo zanimljive pretpostavke da je osnovni preduslov za nanošenje zla drugim ljudima odustvo empatije. Detaljno opisujući nekoliko psiholoških tipova s nultim stepenom empatije, autor pokušava da postavi temelje za naučno prevazilaženje i eliminisanje faktora koji vode ka zlom ponašanju i ukazuje na oblasti psihologije koje još nisu dovoljno istražene.

Baron Koen smatra da se jedan od uzroka slabo razvijene empatije krije u genima, ali naglašava da se negativno nasleđe ne može razviti i ispoljiti ukoliko nije potpomognuto sredinskim uticajima, odnosno lošim vaspitanjem, zanemarivanjem i zlostavljanjem deteta. Upravo zbog toga, ova knjiga, u kojoj autor podrobno objašnjava na koji način se deci od malih nogu može pomoći da razviju empatiju, predstavlja dragoceno štivo ne samo za studente i stručnjake, nego i za samosvesne roditelje koji žele da odgajaju dobre i plemenite ljude.

Pošto je dovelo okrutnost u oblast nauke, ovo putovanje ljudskom prirodom nas napokon odvodi od zla. - Dr. Helena Kronin, direktor Centra za filozofiju prirodnih i društvenih nauka

Fascinantno... hrabro. - Sandej Tajms

Atraktivno humano... Fascinntne informacije o stepenovanju empatije i stanju naših umova. - Fajnenšl Tajms

Laka za čitanje i puna anegtota. Autor s elanom predstavlja istraživanja o umu (mozgu). - Ketlin Tejlor, Sajens fokus 

5 Artikli

Podaci

Format
16.5x22.5 cm
Broj strana
198
Pismo
Latinica
Povez
Mek
Izdavač
Clio

Možda će Vam se i ovo svidjeti

chat Komentari (0)