Mentalna strana tenisa

25,00 KM
s PDV-om

Timoti V. Galvej

Količina

Timoti Galvej, pionir razvoja treninga ličnog usavršavanja pošao je od toga da je tenis istovremeno i sport, ali i metafora za brojne životne situacije i na osnovu toga razvio mentalne faktore koje je nazvao Unutrašnja igra – mentalni trening za razvoj lične i profesionalne izvrsnosti u različitim domenima. Jer, svako nadmetanje se odigrava na dva nivoa – u svom pojavnom obliku, kao i u umu igrača koji se bori sa protivnikom, ali i sa samim sobom. Unutrašnja igra nam pomaže da ostvarimo unutrašnju celovitost i usmerenost koja će nas odvesti do našeg cilja, pomoći da prevaziđemo uobičajene smetnje i pronađemo volju za pobedom koja će fokusirati našu snagu koju poraz nikada ne obeshrabruje. Vrhunskog pobednika ne čini fizička pripremljenost nego mentalna spremnost, snaga i koncentracija.

Uvodeći pojmove Unutrašnje igre, Prvog i Drugog Ja Galvej baca novo svetlo na mentalni trening u sportu, biznisu i životu. Zadatak Unutrašnje igre je da otkrije i istraži neograničene potencijale ljudskog tela, a u ovoj knjizi to je urađeno na primeru tenisa.
  • Koje nas mentalne navike odvlače od uspeha?
  • Šta možemo naučiti od Đokovića, Samprasa i Ivaniševića?
  • Koje igre drugi pokušavaju da igraju sa nama na terenu?
  • Zašto učenje nije prikupljanje podataka, već spoznaja koja menja ponašanje?
„Ono što čini vrhunskog pobednika nije fizička priprema, već mentalna spremnost – snaga koncentracije i stabilnost. Zbog toga je mentalni trening glavni u pripremi ne samo vrhunskih sportista, već svakoga ko želi vrhunske rezultate.“ Nikolaj Mejaš, psiholog, transakcioni analitičar, sportski selektor, OK Consulting, Ljubljana 
7 Artikli

Podaci

Format
20 cm
Broj strana
157
Pismo
Latinica
Povez
Mek
Godina izdanja
2015.
Izdavač
Psihopolis
chat Komentari (0)