Jung i joga: veza psihe i tela

23,00 KM
s PDV-om

Džudit Haris

Količina

Knjiga Jung i joga je temeljna studija o paralelama između praktikovanja joge i jungovske analize, i o njihovom značaju kako za duhovni tako i za psihički razvoj. Ovo je izuzetno praktičan pristup temi koja se, s jedne strane, fokusira na razumevanje Jungovih ideja koje se mogu javiti u somatskoj terapiji, i s druge strane, nudi novu psihološku perspektivu svima koji praktikuju somatsku terapiju.

Ničeov paradoks je dobro poznata istina svakome ko je bio primoran da putuje surovim i divnim terenom svog tela dok ono luta u naizgled neobijašnjivim simptomima. U toj divljini, bubnjevi i aktivna mašta pružaju mapu duše. Hrabrost, strpljenje, poverenje krče put kroz džunglu. Svaki korak potvrđuje paradoks: za uspon ka duhu neophodan je silazak u zemlju. Zemlja u jogi je muladara, korenska čakra u kojoj se uzemljujemo u sopstvenoj ljudskosti kroz koju doživljavamo sopstvenu božanstvenost.

„Džudit Haris odlazi u središte tame kako bi pronašla novu svetlost... Jung i joga je pravi doprinos medicini dvadeset prvog veka.“

– Marion Vudman, autorka knjiga Porok savršenosti i Trudna devica

9 Artikli

Podaci

Format
20 cm
Broj strana
168
Pismo
Latinica
Godina izdanja
2021.
Izdavač
Arete
chat Komentari (0)