12 pravila za život

27,50 KM
s PDV-om

dr Džordan Piterson

Količina

Klinički psiholog i profesor psihologije na Univerzitetu u Torontu dr Džordan Piterson, trenutno je jedan od najcjenjenijih, najuticajnijih i najpoznatijih mislilaca na svijetu čija predavanja na kanalu Jutjub imaju više od 35 miliona pregleda.

U vrijeme globalnih promjena i gotovo nezapamćene političke polarizacije, njegovi stavovi i jasna poruka o važnosti lične odgovornosti i traganja za smislom života naišli su na ogroman broj pristalica širom svijeta.

Na osnovu brojnih iskustava iz svoje kliničke prakse i ličnog života, kao i drevnih učenja i najnovijih naučnih otkrića i saznanja, dr Piterson nam daje odgovor na ovo najvažnije i najteže od svih pitanja sažimajući ga u dvanaest naizgled jednostavnih pravila za život ispunjen smislom i svrhom.

Njegova poruka je - Ako svako od nas živi kako treba, kolektivno ćemo procvjetati.

Na njegov rad, način razmišljanja i shvatanje svijeta najveći uticaj imaju Dostojevski i Karl Jung. Objašnjavajući ljudsko ponašanje, nešto poput Junga, Piterson se koristi mitovima i religijom, smatrajući da se tu nalaze temelji filozofije današnje zapadne kulture.

Kada govori o mladim ljudima 21. vijeka, Džordan Piterson je donekle iznenađen koliko su osnovne vrijednosti uzdrmane, kad je on postao poznat zahvaljujući frazama poput Sredi svoju sobu Govori istinu.

8 Artikli

Podaci

Pismo
Latinica
Povez
Broš
Izdavač
Nova Knjiga

Možda će Vam se i ovo svidjeti

chat Komentari (0)