Poslednji Tjudor

32,00 KM
s PDV-om

Filipa Gregori

Količina

Roman iz serijala Rodbinski ratovi

Jedna kraljevska porodica:
Dve jalove kraljice,
Tri naslednika prestola.
Svi ulozi su u igri.

Džejn Grej je devet dana bila kraljica Engleske. Njen otac i njegovi saveznici krunisali su je umesto polusestre umrlog kralja Meri Tjudor, koja je brzo okupila vojsku, preuzela presto i zatvorila Džejn u londonski Tauer. Kad je Džejn odbila da izda protestantsku veru, osigurala je sopstvenu smrt i očevu pohlepu pretočila u svoje tragično mučeništvo.

Mlađu sestru Katarinu savetovala je da nauči kako da umre. Katarina je imala sasvim druge planove: da uživa u svojoj lepoti i mladosti, da se zaljubi. Ali kao naslednica nesigurne i neplodne kraljice Meri zatim i polusestre Elizabete, još jedne nerotkinje, predstavlja opasnost. Katarini ne sme biti dozvoljeno da se uda i rodi tjudorskog prestolonaslednika. Njena trudnoća dovešće je do istih zatvorskih ćelija u Taueru, nedaleko od gubilišta na kojima je završila Džejn.

„Zbogom, sestro moja“, pisaće Katarina najmlađoj sestri, Meri Grej. Meri je poslednji čuvar porodičnih tajni koje pomno čuva od Elizabetinih sumnjičavih pogleda. Poučena sudbinama sestara svesna je opasnosti, ali i odlučna da upravlja svojim životom.

Šta će se dogoditi kada se poslednji Tjudor usprotivi nemilosrdnoj i osvetoljubivoj kraljici Elizabeti?

„Filipa Gregori pretvara živote istorijskih kraljevskih porodica u kraljevski raskošne romane.“
– Time
10 Artikli
chat Komentari (0)