Stari kalendar jedne ljubavi

13,50 KM
s PDV-om

Andrej Makin

Količina

Dobitnik Gonkurove nagrade.

Autor savremenog klasika Francusko zaveštanje.

Poetičan naslov novog romana Andreja Makina označava istorijski trenutak u Rusiji kada se, prema Lenjinovom dekretu iz 1918. godine, prešlo sa julijanskog kalendara na gregorijanski. Ova metafora o minulom vremenu carevine koja je pala u ruke „graditelja svetle budućnosti“ pripoveda o životu i ljubavima Valdasa Batajeva u vrtlogu istorijskih previranja.

Valdas Batajev, petrogradski buržuj rođen pred sam kraj 19. veka, živi na „sunčanoj strani sveta“, gde klasa povlašćenih uživa u radosti bez senke. Sa petnaest godina u društvu razbojnice Taje, predosetiće da ga očekuje čudovišno drugačiji život. I zaista, boriće se protiv boljševika, emigrirati u Pariz, živeti sa različitim ženama i sećati se zauvek tog života po starom kalendaru.

Ovaj roman o izdaji, žrtvi i iskupljenju blesnuće u punom sjaju kada Valdas shvati da je čitav njegov život obeležen jednim kratkotrajnim ali neprocenjivim bogatstvom.

„Izvanredno sažet prikaz burnih događaja kroz sudbinu jednog ruskog emigranta.“
– La Croix

„Melanholičan poput ruskih klasika, protkan događajima koji su nagovestili neko drugačije doba, ovaj roman svedoči o suptilnoj igri vremena.“
– Le Monde

„Magnetski privlačan i veoma sadržajan roman.“
– culture31.com

„Probranim rečima koje udahnjuju magiju ovoj briljantnoj prozi Andrej Makin opisuje brz sled turbulentnih dešavanja i krhkost ljubavi.“
– benzinemag.net

10 Artikli

Podaci

Format
13x20 cm
Broj strana
160
Pismo
Latinica
Povez
Mek
Godina izdanja
26. maj 2023.
Izdavač
Laguna

Možda će Vam se i ovo svidjeti

chat Komentari (0)