Pad nemani

32,00 KM
s PDV-om

Džejms S. A. Kori

Količina

Deveti, završni roman serijala Prostranstvo

Nagrada HUGO za najbolji SF serijal

„Žanrovski klasik za sva vremena.“
– Publishers Weekly

Padom Lakonijskog carstva hiljadu trista svetova oslobodilo se vladavine Vinstona Duartea. Ali drevni neprijatelj koji je ubio graditelje kapija je budan, a rat protiv našeg univerzuma ponovo počinje.

Elvi Okoje predvodi očajničku naučnu misiju u mrtvom sistemu Adro sa ciljem da ustanovi šta su graditelji kapija bili i šta ih je uništilo, makar po cenu svog i života polutuđinske dece koja na sebi nose težinu njenog istraživanja. Kroz raštrkane sisteme čovečanstva, pukovnica Alijana Tanaka lovi Duarteovu nestalu ćerku... i poremećenog cara. A na Rosinanteu Džejms Holden i njegova posada upinju se da izgrade budućnost za čovečanstvo iz krhotina i ruševina onoga što je čovečanstvu prethodilo.

Dok se bezmalo nezamislive sile pripremaju da satru sav ljudski život, Holden i grupa neočekivanih saveznika otkrivaju poslednju, očajničku priliku da ujedine vascelo čovečanstvo u nadi za ogromnu galaktičku civilizaciju lišenu ratova, frakcija, laži i tajni, pod uslovom da pobede.
Ali cena pobede može biti gora od posledica poraza.

„Previše je vremena prošlo od poslednje spejs-opere koja ovako razvaljuje. Prostranstvo je međuplanetarna pustolovina kakvu je trebalo napisati, ona vrsta naučne fantastike zbog koje sam svojevremeno zavoleo taj žanr, začinjena mrvicom horora i daškom noara. Kori piše sa energijom drskog novajlije i istančanošću iskusnog profesionalca.“
– Džordž R. R. Martin

„Kombinujući istraživanje stvarnih ljudskih manjkavosti sa velikim naučnofantastičnim idejama i uzbudljivom akcijom trilera, Kori serijal cementira kao spejs-operu koja se mora čitati.“
– Library Journal

9 Artikli

Podaci

Format
13x20 cm
Broj strana
504
Pismo
Latinica
Povez
Mek
Godina izdanja
18. avgust 2022.
Izdavač
Laguna

Možda će Vam se i ovo svidjeti

chat Komentari (0)