Dejvid Koperfild

46,50 KM
s PDV-om

Čarls Dikens

Količina

Dejvid Koperfild je obrazovni roman Čarlsa Dikensa i ujedno jedno od njegovih najpoznatijih literarnih ostvarenja. Nakon što je objavljivan u nastavcima, roman je ugledao svetlost dana 1850. godine. Skoro dva veka kasnije, ova priča o odrastanju i životinim nedaćama glavnog junaka i danas dopire do srca čitalaca širom sveta.

Po motivima iz svog života, Čarls Dikens piše priču o dečaku Dejvidu Koperfildu i prati njegov život od rođenja do zrelog doba. Pripovedanje u prvom licu približava čitaocima junakove dogodovštine i životna previranja. Sve životne faze junaka su ispraćene usponima i padovima, neočekivanim gubicima i surovim obrtima. Ipak, Dejvid Koperfild iznova u sebi pronalazi ljubav prema životu i volju za napretkom.

U britke rečenice ovog romana pisac je upleo i sliku celokupnog engleskog društva viktorijanskog doba. Kako se pojedinac snalazi u takvom društvu i da li je odnos društva i pojedinca drugačiji u svakom novom vremenu? Zasigurno, Dejvid Koperfild je klasik u kom će čitalački užitak pronaći sve generacije – od najmlađih čitalaca, koji se mogu poistovetiti sa junakom, do onih najstarijih, koji se rado sećaju svog detinjstva. 

10 Artikli

Podaci

Format
24 cm
Broj strana
800
Pismo
Ćirilica
Povez
Tvrd
Godina izdanja
2023.
Izdavač
Vulkan izdavaštvo

Možda će Vam se i ovo svidjeti

chat Komentari (0)