Pacijent

16,50 KM
s PDV-om

Džasper Devit

Količina

Priča o užasu koji polako postaje sve veći...

Misterija u stilu Stivena Kinga: Parker, mladi psihijatar, pun samopouzdanja, nov na svom poslu u duševnoj bolnici, pravi katastrofalnu grešku u lečenju tajanstvenog pacijenta.

U nizu objava na internetu, mladi psihijatar Parker H. beleži mučne izveštaje o periodu koji je proveo u sumornoj duševnoj bolnici u Novoj Engleskoj. Parker se nada da će putem ovih objava približiiti svetu svoje napore da izleči jednog neverovatno čudnog pacijenta.

Saznajemo, kao što je i Parker saznao prvog dana u bolnici, za najteži, veoma opasan slučaj – četrdesetogodišnjaka koji je prvi put primljen u bolnicu sa šest godina. Ovaj pacijent nema ustanovljenu dijagnozu. Čini se da se njegovi simptomi razvijaju tokom vremena, a svako ko je pokušao da ga leči, doveden je do ludila ili samoubistva.

Očajni i uplašeni, direktori bolnice drže ga potpuno izolovanog, a osoblju dozvoljavaju samo minimalan kontakt s pacijentom radi njihove bezbednosti, uvereni da bi njegovo puštanje izazvalo katastrofu u spoljnom svetu. Briljantan i samouveren, Parker je rešen da otkrije šta muči ovog misterioznog pacijenta i konačno ga izleči. Međutim, već od prvog susreta s neobičnim pacijentom, stvari izmiču kontroli i, suočen s mogućnošću koju ni u najvećem ludilu ne bi mogao da zamisli, Parker je prinuđen da preispita sve što je mislio da zna.

„Oštar i jeziv debitantski roman... Centralna radnja i način pripovedanja vas obuzimaju, izgrađeni na mudroj psihološkoj igri i dobrim, starim grozotama... napeto i zabavno.

Dobro osmišljen koktel psihološkog trilera i natprirodnog horora.“

– Kirkus reviews

8 Artikli

Podaci

Format
20 cm
Broj strana
172
Pismo
Latinica
Povez
Mek
Godina izdanja
2021.
Izdavač
Stela
chat Komentari (0)