Kao voda za čokoladu

16,50 KM
s PDV-om

Laura Eskivel

Količina

Čarobna meksička ljubavna priča koja će vam probuditi čula i ubrzati rad srca.

Jednog dana u poodmakloj trudnoći Mama Elena je sekla luk u kuhinji na svom velikom ranču. Luk je bio toliko ljut da je naterao suze na oči Eleninoj nerođenoj kćeri Titi i izazvao prevremeni porođaj. Dospevši na svet među začinima i sastojcima za supu s rezanicma, Tita je postala predodređena da svoje emocije prenosi u hranu koju spravlja.

Sa petnaest godina Tita će se strasno zaljubiti, ali porodična tradicija nalaže da najmlađa ćerka ne može da se uda sve dok joj je majka živa. Da nesreća bude veća, njena ljubav, njen Pedro, oženiće se Titinom sestrom Rosaurom. Svoje burne emocije Tita prenosi u hranu koju sprema i tako nekada namerno, nekada slučajno, menja sudbine svih žitelja ranča.

Ispunjena receptima, čežnjom i gorko-slatkim humorom, ova šarmantna priča o životu jedne meksičke porodice s početka prošlog veka rasplamsala maštu i zadivila čitaoce širom sveta.

„Kada se spoje očaravajuća ljubavna priča i neobičan meksički priručnik za kućne lekove, dobije se neočekivano, neodoljivo, slasno štivo po izvanrednom receptu Laure Eskivel.“
– San Francisco Chronicle

„Epska ljubavna priča. Magijski realizam u svom majromantičnijem izdanju.“
– Washington Post

„Roman prepun šarma kojem se ne može odoleti.“
– Literary Review

„Priča od koje će vam krenuti voda na usta.“
– She

„Genijalno!“
– Independent

9 Artikli

Podaci

Format
13x20 cm
Broj strana
248
Pismo
Latinica
Povez
Mek
Godina izdanja
26. maj 2022.
Izdavač
Laguna
chat Komentari (0)