SVA SVJETLOST KOJU NE VIDIMO

27,00 KM
s PDV-om

Entoni Dor

Količina

Entoni Dor, dobitnik više prestižnih nagrada, objavio je divnu, zapanjujuće ambicioznu knjigu, koja se istog časa našla na listi bestselera Njujork Tajmsa. Knjiga govori o francuskoj slijepoj djevojčici i njemačkom dječaku čiji se putevi ukrštaju u okupiranoj Francuskoj dok oboje pokušavaju da prežive razaranja Drugog svjetskog rata.

Mari-Lor živi sa ocem u Parizu, blizu Prirodnjačkog muzeja, gdje je on majstor za hiljade brava. Sa šest godina oslijepi i otac joj pravi savršenu minijaturu njihovog komšiluka da bi, dodirujući je, zapamtila i naučila kako da se vrati kući. Kada joj je bilo dvanaest godina, nacisti okupiraju Pariz, pa otac i kćerka bježe u utvrđenu citadelu Sen-Malo, gdje živi Mari-Lorin djed stric. Sa sobom nose nešto što bi mogao biti najvrjedniji i najopasniji dragulj muzeja.

U rudarskom gradiću u Njemačkoj, siroče Verner odrasta sa mlađom sestrom. Verner je očaran radio-aparatom koji pronalazi. On uskoro postaje stručnjak za pravljenje i popravku tih sudbonosnih novih uređaja, a taj talenat mu donosi mjesto u brutalnoj akademiji za Hitlerovu omladinu. Sve svjesniji kolika je cijena njegove inteligencije na humanom planu, Verner stiže u središte rata i, na kraju, u Sen-Malo, gdje se susreće sa Mari-Lorin.

5 Artikli

Podaci

Broj strana
461
Pismo
Latinica
Povez
Mek
Godina izdanja
2015.
Izdavač
Nova knjiga
chat Komentari (0)