Ubiti pticu rugalicu

23,50 KM
s PDV-om

Harper Li

Količina

Pucaj u kreje koliko god hoćeš, ako ih uspiješ pogoditi, ali upamti, grijeh je ubiti pticu rugalicu. One ne čine ništa, osim što nam pjevaju. Ne uništavaju ljudima vrtove, ne gnijezde se u kukuruzu, samo pjevaju. Zato je grijeh ubiti pticu rugalicu. Riječi su advokata Atticusa Fincha, dok brani pravu pticu rugalicu - crnca Toma Robinsona koji je krivo optužen za silovanje bjelkinje.

Ubiti pticu rugalicu je roman koji krasi toplina i humor, usprkos tome što se bavi ozbiljnim temama o silovanju i rasnoj diskriminaciji. Lik oca u romanu, Atticusa Fincha, poslužio je kasnije kao moralni vodič i junak mnogim čitateljima i odvjetnicima.
Harper Lee piše jednostavnim, pitkim jezikom, neodoljivo zavodljivo, duhovito i često dirljivo, no nikad patetično. Ona iz perspektive djevojčice Scout priča priču o odrastanju i diskriminaciji crnaca na američkom Jugu 30-ih godina prošlog vijeka, ali pritom nudi puno više od priče o djetinjstvu i rasizmu – to je fascinantna priča o ljubavi, moralu, etici, pravdi, odgoju, hrabrosti, prijateljstvu, životnoj mudrosti.

7 Artikli

Podaci

Broj strana
326
Pismo
Latinica
Povez
Mek
Godina izdanja
2014
Izdavač
Nova knjiga

Možda će Vam se i ovo svidjeti

chat Komentari (0)