Simfonija iz divljine

22,00 KM
s PDV-om

Brown Dan

Količina

Simfonija iz divljine je jedinstvena, zabavna slikovnica u kojoj razigrani Mestro Miš, s dirigentskom palicom u rukama, vodi čitaoce u posjetu svojim životinjskim prijateljima – od geparda i kengura do slonova i plavih kitova. Svaka lijepo ilustrovana stranica posvećena je jednoj životinji i nudi djelić životne mudrosti. Ovi djelići nadahnut će razgovore o saosjećanju, strpljenju, poštovanju i samopouzdanju, kao i pažnji, ugodnom životu i zajednici. Ilustracije Susan Batori prožete su humorom prilagođenim djeci, a za radoznale čitatelje svih starosnih skupina dodatni tragovi i zagonetke, skriveni su u živopisnim pozadinama.

 

Djeca i odrasli mogu uživati u ovoj bezvremenskoj slikovnici uz klasičan način čitanja ili mogu odabrati da dok čitaju slušaju muzičke kompozicije – po jednu za svaku životinju – putem besplatne interaktivne aplikacije za pametne telefone, koja, kada se kamera mobilnog uređaja drži iznad nje, trenutno reproducira odgovarajuću pjesmu za svaku stranicu. Prateća muzička aplikacija bit će dostupna za besplatno preuzimanje putem web stranice i QR koda u slikovnici.

 

Dan Brown pronašao je inspiraciju u dječjim klasičnim muzičkim djelima poput simfonijske priče za djecu Peća i vuka Sergeja Prokofjeva, te slikovnicama iz svog djetinjstva. U Simfoniji iz divljine kombinuje muziku i pisanje za nove generacije mladih, koristeći vrhunsku tehnologiju kako bi im pomogao da se povežu s njegovim djelom.

10 Artikli

Podaci

Broj strana
48
Pismo
Latinica
Povez
Tvrd
Godina izdanja
2020
Izdavač
Buybook
chat Komentari (0)