DEČJA BIBLIJA

20,00 KM
s PDV-om
Količina

Biblija (knjiga sa blagoslovom Ruske pravosalvne crkve) je odgonetka svih zagonetki, temelj hrišćanske duhovnosti, kulture, umetnosti i književnosti. Ona je osnova i nezaobilazni priručnik za shvatanje i razumevanje čovekovog postanka i trajanja, smisla njegovog života na zemlji. Knjiga koja daje odgovore na sva pitanja, uvek savremena i svevremena, namenjena je svim naraštajima.

Ako su, u izvornom obliku, Stari i Novi zavet ozbiljna dela sa mnoštvom važnih filozofskih i religijskih ideja i dilema, naša Biblija za decu je zamišljena kao verski bukvar, koji mlade uvodi u svet hrišćanstva, ali i u njima budi poznatu Hristovu zapovest „Ljubi bližnjeg svoga!“.Upravo takve ideje, one koje slave ljubav među ljudima, pravdu i opštu dobrotu, učinile su da Biblija bude najčitanija knjiga svih vremena. Na putu ka njoj se nalazi Biblija za decu, koja naše najmlađe naraštaje podučava pravoslavnoj veri.Autori su ovu knjigu pisali i ilustrovali neprekidno imajući na umu čitalačku publiku kojoj je ona namenjena – decu. Zato je „Biblija za decu“ bogato ilustrovana knjiga, prilagođena na pravi način deci i njihovim mogućnostima saznanja tako složenog štiva. Ona je zamišljena kao verski bukvar posredstvom koga deca stiču osnovna znanja o svojoj veri i pripremaju se za kasnija razumevanja i čitanja knjige nad knjigama.

„Verujemo da će ovo izdanje Biblije, u čiju je izradu utkano puno ljubavi i pažnje onih koji su je stvarali prvenstveno za decu, naći put i do njihovih roditelja, jer bi trebalo da se upravo u porodici, jednom od temelja našeg društva, deca prvi put sretnu sa Rečju Božjom. To je neizostavno važno za njihovo odrastanje i budućnost, jer su u Svetom Pismu Spasitelja našeg Gospoda Isusa Hrista sadržani odgovori na sva pitanja koja pred njih postavlja život.“

– Njegova svetost patrijarh srpskog gospodina Irineja  

8 Artikli

Podaci

Broj strana
99
Pismo
Ćirilica
Povez
Tvrd
Godina izdanja
2012
Izdavač
Teovid
chat Komentari (0)