Sjećanje šume

20,00 KM
s PDV-om

Damir Karakaš

Količina

Njegov realizam je ovdje doista hamsunovski, očaravajući. On realističnim sredstvima postiže nešto što je izvan realizma.

Miljenko Jergović, Jutarnji list

 

Većina naših velikih pisaca rođena je po seoskim zabitima i mnogi nastoje uljepšati drame svoga odrastanja krijući svoja siromašna djetinjstva kao zmija noge. Damir Karakaš, naprotiv, iznosi taj svijet otvoreno i bez uljepšavanja otkrivajući u njegovim priprostim likovima ponekad čistu poeziju. Ta poezija jednog ruralnog svijeta, u današnjem skorojevićevskom mentalitetu, otkriva se kao oaza čiste umjetnosti i humane ljepote a Karakaš kao majstor autentičnog pisanja

Mile Stojić, Radio-televizija Bosne i Hercegovine

 

Karakaševa proza ubojita je poput roja osa.

Mića Vujičić, NIN

 

Koristeći jezgrovit jezik napisao je knjigu dostupnu svima, i malima i velikima, i vratio Liku u njezinu još uvijek toplu kolijevku, u sretnu naivnost i prostodušnost obiteljskog doma u kojem se najdublji osjećaji proživljavaju u tišini i u mraku.

Denis Derk, Večernji list

 

Karakaš nastupa kao pankerski Branko Ćopić

Dinko Kreho, Novosti

Beskompromisnost kojom se Karakaš spustio u Had djetinjstva dugo nije viđena, okrutnost pogleda podsjeća na onu Danila Kiša

Darijo Grgić, Forum

“Sjećanje šume" veliki je roman maloga obujma, onako kako su to "Zimsko ljetovanje", ili "Prokleta avlija", ili "Stranac", ili... Dopunite listu sami, svakako neće biti preduga.

Teofil Pančić, Globus

 

Briljantno.

Rajko Grlić, redatelj, Slobodna Europa 

6 Artikli

Podaci

Broj strana
146
Pismo
Latinica
Povez
Mek
Godina izdanja
2017
Izdavač
Buybook
chat Komentari (0)