Jugoslavija, moja domovina

19,00 KM
s PDV-om

Goran Vojnović

Količina

Vladan je odrastao u Ljubljani uvjeren da mu je otac, bivši oficir JNA, umro početkom rata. Jedino čega se s nostalgijom sjeća jest odrastanje u Puli jer otkako su se doseli u Fužine, majka i Vladan postali su stranci. Kada otkrije da mu je otac general srpske vojske optužen za teške ratne zločine, Vladanu ne preostaje drugo nego da krene u potragu.

Jugoslavija, moja domovina snažna je priča o propasti jednog svijeta, o sudbinama, o osamljenosti, o borbama s duhovima prošlosti. Goran Vojnović ponovno je pokazao zašto je danas najcjenjeniji mlađi slovenski pisac. Njegovi moćni likovi, prepuni ljubavi i oporosti, u romanu prožetom humorom propituju sva bitna pitanja postjugoslavenske tranzicije. Jugoslavija, moja domovina ne ostavlja ravnodušnim nikoga tko se sjeća države od Vardara pa do Triglava, a novim generacijama bez dodvoravanja donosi veliku priču o zemlji koja je nestala s političke karte.

Jugoslavija, moja domovina jest jedan od onih romana s ovih, regionalnih prostora u kojem se uspostavlja novi pogled na “rat očeva” i koji prije svega inzistira na demistifikaciji istine, ma kako ona neugodna bila.
Jutarnji list

Romanom Jugoslavija, moja domovina Vojnović je ipak daleko premašio očekivanja koja je postavio uspješnim i nagrađivanim prvijencem i iznova se potvrdio kao jedan od najzanimljivijih autora svoje generacije.
MMC RTV SLO

Vojnović je nedvojbeno sazrio i izoštrio sposobnost za prividnu jednostavnost, ali zapravo suptilno i s velikim smislom za kompoziciju (...), povlačenjem istovremeno autobiografske, nacionalne i povijesne niti kombinira šarenu paletu zapanjujućeg, a možda i jedinog ili barem učinkovitog načina za rješavanje teme jugoslavenskih ratova.
Air beletrina

To je odličan i jezično šaren roman koji se odupire brisanju i potiskivanju povijesnih sjećanja u posttranzicijskome vječnom sada.
Delo

Vojnović je ovom knjigom definitivno dokazao da je izrastao u velikog pisca koji odlično barata medijumom i koji književno-odgovorno pristupa velikoj temi koja će još dugo mučiti sve nas koji smo zatvoreni u mračnom krugu zločina.
Vladimir Arsenić

10 Artikli

Podaci

Broj strana
274
Pismo
Latinica
Povez
Mek
Godina izdanja
2015
Izdavač
Buybook
chat Komentari (0)